startpagina

Kamerkoor BonTon

BonTon is een gemengd kamerkoor van ongeveer 25 leden. We repeteren op de dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 in de Agatha Snellenschool, Nicolaasdwarsstraat/Wijde doelen te Utrecht. Het repertoire verloopt van klassiek via close harmony tot pop. Tegenwoordig combineren wij dit in muziektheaterproducties. Meer koorinfo: Bertine Bouwman (tel. 030-2315712). De eigen site van het koor is tegenwoordig www.koorbonton.nl

BonTon kerst 2009 en productie 2010

Rond de kerstvakantie willen we nog een keer optreden met oud en of kerst-repertoire. Verder zijn we druk bezig met onze nieuwe productie met muziek rond 1700. Handel, Lully, Campra, Valls, Mattheson..... Oefenmateriaal op de eigen koorsite en over de mail.

BonTon kerst 2008 en productie 2009

in 2009 hielden wij ons met zowel kerstrepertoire (navidad e.a.) als de nieuwe lustrumproductie bezig: Muren/Buren 2009:

BonTon productie 2008 - Peer Gynt (Ibsen / Grieg)

We voeren op 22 Maart 2008 in Het Huis aan de Werf (Utrecht) Peer Gynt van Ibsen uit, met de (bewerkte) toneelmuziek van Grieg.
In de oorspronkelijke toneelmuziek, die Grieg later verwerkte tot de bekende Peer Gynt-suites, zit veel zang. Wij vergroten het zang (koor)-aandeel, en maken er zo onze eigen Peer Gynt-opera van, met begeleiding van een klein ensemble, en onder regie van Heleen van Wiechen. Enige midibestanden om te oefenen en te wennen staan hieronder. Midi's kan je het makkelijkst beluisteren en in bijv. snelheid en sterkte aanpassen met een apart programma, zie onder.

BonTon productie 2007 - Greatest Hits

Zaterdag 16 juni 2007 om 15.00 uur en 20.00 uur
De Vrije School, Hiëronymusplantsoen 3, 3512 KV Utrecht
Reserveren door een mail via www.koorbonton.nl te sturen

Muziektheaterkoor BonTon presenteert haar eigen Greatest Hits in een voorstelling die anders is dan u van ons gewend bent. Wij bieden dit keer een afwisselend programma met de nummers die wij zelf de leukste vonden om te zingen. We doen een royale greep uit voorstellingen als MacBeth, Vier Seizoenen, The Singing Patient, Carmen, Under Presssure, De Val van de Vredenborgh, en natuurlijk onze laatste productie You Only Live Twice. En, wie weet, krijgt u vast een voorproefje van de muziektheatervoorstelling die we voor juni 2008 op het programma hebben.
Maar er is meer. Als bezoeker krijgt u de unieke kans om de inhoud van het programma mee te bepalen. En bovendien organiseren we zowel ‘s middags als ‘s avonds een afterparty met hapjes, drankjes en verrassende muzikale acts.
Kortom, trouwe bezoekers, benut de unieke kans om uw favoriete nummers nog een keer te horen. En, nieuwe bezoekers, maak kennis met de veelzijdigheid van muziektheaterkoor BonTon.
Wij nemen een duik in de oude doos, en zingen de mooiste werken uit de afgelopen jaren:
(de vraagtekens zijn nog niet zeker)

(de MIDI-bestanden kan je ook via de rechtermuisknop downloaden, en dan met een ander programma aangepast afspelen, zie hieronder):
Partituren: PDF-bestanden openen (meestal vanzelf) met Acrobat reader. GIF-bestanden direct afdrukken (met opties: passend op pagina), of opslaan en openen met tekenprogramma of invoegen in Word.
Midi: Vaak klinken ST links en AB rechts, maar met een goede afspeler/sequencer (zie homepage) gaat het beluisteren van de midi-bestanden nog makkelijker! Je eigen partij kan dan ook sterker; het kan langzamer, lager of zelfs met een ander instrument klinken. Eerste keus: sweet midi (shareware, maar kan ook in beperkte versie gebruikt), NIEUW:AkOff Midi-player (klein, eenvoudig), anders Jazz++ (freeware, wat uitgebreider) of Van Basco's karaoke player (minder mogelijkheden). Opslaan van bestanden op de eigen computer kan met de rechtermuisklik, en kiezen voor "Doel opslaan als..." Is dit niet duidelijk, lees dan meer informatie over midi voor koorzangers.

Mijn arrangementen zijn voortaan ook te vinden op www.vocalpdf.nl.

Geschiedenis

BonTon productie 2006 - You only live twice

Uitvoering op 4 november in de Drift 21 te Utrecht
De flyer / poster kan je hier downloaden als JPG (voor mail / internet) en als PDF (om te printen)Printen / kopieren bij voorkeur op A3, dan krijg je ook grote flyers. ook als A4 en als 6x.
Achterop de flyer moet nog tekst geprint, deze volgt later. Controleer even of de zwarting van de letters bij de pdf voldoende is, deze is bij mij wisselend.

Repertoire:

22 april 2006 - vrede op het domplein

De muziek is te beluisteren op deze plek
Verder staat er nog wat info op www.vredevanutrecht.nl De mensen mogen zo veel mogelijk in het wit komen, zie info

De val van Vredenburg was een groot succes!

foto!

Opnamen: MP3, >1Mb: 1, 2, 3. De rest stond er nog niet echt goed op bij mij.

BonTon creëerde met de regisseur Meta Stevens en de dirigent Jurriaan Grootes een nieuw muziektheaterwerk met muziek van G.F. Handel. Deze muziek is uit bestaande werken van Handel geselecteerd, waarbij de tekst ook (grotendeels) intact blijft.

Het verhaal zal zich volgens de volgende lijn afspelen:

  1. Beeldenstorm De openingsscène. Koor komt binnenstormen en vernielt als een razende om zich heen. Dit is oorzaak van alle volgende gebeurtenissen
  2. Bezetting door de spanjaarden De spanjaarden willen utrecht weer in het gareel krijgen en bezetten daartoe de stad. De spanjaarden worden ingekwartierd bij de burgers
  3. Opstand Na verloop van tijd begint men te morren onder de burgers van utrecht, en langzaam ontstaat de voedingsbodem voor de opstand
  4. De val (en afbraak) van de vredeborch de belegering van de Vredeborch door de burgers en uiteindelijk neerhalen van de muren van de burcht: spanjaarden druipen af.
Wij werken nu aan de volgende koorstukken :

Workshops wereldmuziek: Met BonTon op wereldreis

We globaliseren wat af tegenwoordig. Via de filmladder, de reisbrochure of de menukaart zit je voor dat je het weet aan de andere kant van europa, de oceaan, de wereld … Waarom zou je niet zingend op weg gaan? Het Utrechtse koor Bonton, onder leiding van de dirigent Jurriaan Grootes, nodigt je uit een muzikale reis om de wereld mee te maken.

Op drie dinsdagen komend najaar organiseren wij workshops, die elk in het teken staan van koorzang uit een ver land. De workshops staan onder leiding van gastdocenten, die specialisten zijn op dat gebied. De bladmuziek wordt toegezonden, en kan vooraf worden ingestudeerd met behulp van midibestanden op onze website. Onderstaande informatie is voor het koor, gasten kunnen terecht op Workshop Wereldmuziek.

Op 14 september zal Franka Verhagen ons wereldwijs maken in Zuid-amerikaanse muziek. Zij is muziekdocente en muziekhistorica aan het conservatorium en de universiteit van Caracas. Het repertoire omvat onder meer tango en volksliedjes Dit zijn deels wat oude nummers (van de Macbeth/Zuid Amerika - periode, en het Tango-project)

Op 12 oktober is de tweede workshop, met Japanse koorzang onder leiding van Asako Payton.

Op 16 november is de derde workshop, met Turkse liederen onder leiding van Esin Özsan.

Uitspraakregels+woordenboekje hier

Als buitenstaander kan je met ons meedoen voor een luttel bedrag van € 5,-.per workshop. Voorafgaand aan elke workshop krijg je de bladmuziek thuisgestuurd of gemaild. Om op de workshop veel aan interpretatie te doen is het makkelijk als je op eigen houtje of met onze site kan studeren, maar ook geen must. De workshops zijn op dinsdagavonden van 20.00 tot 22.00 in de Agatha Snellenschool aan de Wijde Doelen (kaartje) te Utrecht (vlakbij Het Ledig Erf). Meer info Fenna Pit tel. 030-254 03 15 Gasten kunnen verder terecht op Workshop Wereldmuziek.

Queen

Van augustus 2003-juni 2004 was BonTon bezig met de jubileumproductie:
Een muziektheaterstuk op basis van muziek van Queen, getiteld: Under Pressure
19 juni 2004, 16.00 en 20.00 uur in Theater Kikker Utrecht. In dit stuk klonken onder meer de volgende werken:

tango

van April tot juni 2003 richten wij ons op een concert op 15 juni, i.s.m. tangoschool el gancho. Wij zingen dan zuidamerikaans, vooral tango. Enige ideeën zijn:

carmen

Tot april 2003 hebben wij ons bezig gehouden met Carmen van Bizet. Om te oefenen:

Seizoen 2001/2002 : The singing patient. - - - CD-hoes

Bewerkingen voor koor uit de Singing Detective met een nieuw verhaal; bijvoorbeeld: En nog veel meer .. . . . . .
Om de eigen stem uit een "duo" (bijv. SA) te horen: gebruik de balans Links-Rechts (klik op het luidsprekertje rechts onderaan de taakbalk).

Op 23 juni 2001 zongen wij "Sing of Spring", in muziektheaterstijl door de 4 seizoenen, middels close harmony, chansons en romantisch repertoire:

Klassiek

Franse Chansons

Engels licht
Na het succes van De droomfabriek in 1998, was er in oktober 1999 weer een eigen muziektheaterproductie: "Het Park". Daarin klonken onder meer de volgende liederen: e.v.a. De Hyperlinks kan je horen / downloaden / oefenen!

Er was een uitvoering op 24 juni, 20.00u in de Geertekerk te Utrecht, samen met kamerkoor Thaletas en een orkest. Het repertoire van Bon Ton bestond uit onder meer Zuid-Amerikaanse muziek en een mini-Macbeth van Verdi (ouverture-begin):

Bon Ton richtte zich in de tweede helft van 2000 op een kerstconcert met klassiek en swingend winter- en kerstrepertoire:

Mocht je meer willen weten over het koor, mee willen zingen of de uitvoering bijwonen, dan kun je je richten tot: Yolanda tel. 030-2322019

P.S. Deze pagina is wellicht saai, maar wel snel! Lang leve de 486 (hoewel de mijne inmiddels al ter ziele is)