startpagina Cogli Altri - Projecten:

Nieuwste mini-project:

14 mei: Monteverdi-workshop in de Lutherse kerk te Utrecht

Door andere werkzaamheden van de dirigent, en de grote hoeveelheid organisatie die een project met zich meebrengt, is er gekozen om voorlopig geen grote projecten te starten. Voor meer koren in Utrecht, kijk eens verder op deze site, of op Kunsthuis Utrecht.

Orphée

In het najaar van 2003 zou er weer een barok-opera op het repertoire komen. (Gekozen was voor het onbekende maar schitterende "La descente d'Orphee aux Enfers" van Charpentier. Door nieuwe werkzaamheden van de dirigent is dit voorlopig uitgesteld.
Meer gegevens volgen t.z.t, als er een nieuw project op stapel staat.

Schütz - Johannes Passion & Lassus - Lamentaties

in de toekomst kan het projectkoor zich bezighouden met de Johannes-passie van Schütz en Lamentaties van Lassus, repetities op maandagavond en een zaterdagmiddag in Utrecht. Er is nog ruimte voor aanmeldingen in alle stemsoorten. De contributie is € 50,- voor het hele project. Koorzangers die mee willen doen dienen in principe een korte auditie te doen, er wordt verwacht dat je thuis kunt voorbereiden, of anderszins je partij zelfstandig kan zingen. Meer informatie op www.go.to/coglialtri en aanmelden (bij voorkeur vóór 20 december) bij de dirigent Jurriaan Grootes: coglialtri{at}go.to [{at}=@]of bellen.

Om te bekijken en/of voor te bereiden voor auditie: Schütz p. 1, 2, 3, 9 & Lassus.

De concerten zijn nog niet geheel vastgelegd, maar worden in het genoemde weekend gepland. De repetitieruimte is waarschijnlijk in Utrecht-Noordoost, goed bereikbaar met trein, bus, auto en fiets, en gratis parkeren. De werken die we zingen zijn geheel a capella. Schütz kan gezien worden als een belangrijke voorloper van J.S. Bach. Zijn Johannes-passion kent ook een afwisseling van recitatieven (soli) en koordelen. Een aantal bijbelpersonages zal door koorsolisten worden gezongen. De Lamentaties van Lassus zijn op tekst van de Lamentaties van Jeremia, die ook doorgaans in de week voor pasen worden uitgevoerd. De stijl is een mengeling van renaissance-lijnen en barokke declamatie.

Projectkoor Cogli Altri is een koor van wisselende samenstelling, maar met deels ook een vaste kern. Het bestaat uit gevorderde amateurzangers uit Utrecht en omgeving. Het richt zich op minder alledaagse concerten, met wisselende zangers (vandaar de naam: "met de anderen"). Het vervult daarmee in rol in het amateur-muziekleven. Door liefhebbers in een nieuwe bezetting bij elkaar te brengen, ontstaan er niewe contacten, en verder maken mensen vaak kennis met werken die bij het vaste ensemble minder snel uitvoeren. Het koor zingt werken uit alle perioden, waardoor er per project vaak specifiek geïnteresseerde mensen op af komen. Zo hebben we ook "vaste" leden, die alleen bij oude muziek meedoen In 2002 werkte het koor aan een Duits romantisch programma rond het thema "Nacht und Träume" (Hensel tot Mahler), in het najaar zong het o.a. de St. Nicolas Cantata van Britten. Vorige seizoenen zong het koor een renaissance-project met voornamelijk mannenstemmen, in het voorjaar van 2001 heeft het koor meegewerkt aan een uitvoering van de Mattheus van J.S. Bach met een professioneel barokorkest. In het verleden zong het koor onder meer Dido & Aeneas van Purcell (geënsceneerd), de Auferstehungshistoria en psalmen van Schütz en de Markus Passion van Keiser, maar ook moderne Amerikaanse muziek, en combinaties van oude en nieuwe muziek. Het koor staat sinds de oprichting onder leiding van Jurriaan Grootes.