Stemmenorkest - zang (Buitenkunst Randmeer, 4-11 aug 2012, nr: 564)

Een groot deel van het repertoire in de klassieke muziek wordt oorspronkelijk door instrumenten gespeeld, in allerlei bezettingen. In deze week laten we zien dat het ook gezongen kan worden. Dit is vaker gedaan, denk bijvoorbeeld aan het stemmenorkest in de film Paradise Road (Song of Survival), of de bewerkingen van klassieke werken door onder meer de Swingle Singers. Wij zingen een week klassieke instrumentale muziek van Bach tot Grieg, en van Rossini tot Stravinsky, en kijken op wat voor verschillende manieren dit verklankt kan worden. Voor bedreven zangers of zingende instrumentalisten, van lage bassen tot hoge sopranen.
(dirigent: Jurriaan Grootes)
Je kan ook kijken bij het overzicht van Buitenkunst Randmeer.


Hieronder vind je de komende tijd meer info en enige ondersteunende bestanden voor het Buitenkunstproject: Stemmenorkest

Met midi-voorbeeldMidibestanden kan je de eigen partij sterker zetten e.d. met een apart programma, zoals jazz++, sweetmidi of vanbasco midi player, zie homepage. De partituurpdf bestanden (klik op titel) kan je lezen met acrobat reader (of ghostscript). Met een rechtermuisklik kan je kiezen om het bestand op te slaan.

Repertoire-ideeŽn voor deze week:

N.B. Stemsoorten zijn natuurlijk nog niet ingedeeld, maar je mag doorgaans van je eigen stemtype uitgaan maar dan toegepast op een instrumentale partij. De indeling kan pas in de week zelf gemaakt. Ook het repertoire is natuurlijk afhankelijk van de soorten stemmen, vaardigheden en mogelijkheden.

Muziekpartituren zijn deels te vinden via CPDL, IMSLP, en op het Werner Icking Archive. Beluisteren kan ook op youtube (zoekt en gij zult vinden). De partituren zijn niet gegarandeerd foutvrij! Mijn arrangementen en kooredities zijn voortaan ook te vinden op www.vocalpdf.nl.

Meer zakelijke info bij Buitenkunst

(in 2011: Nach(t)klšnge)